در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 27 دی 1403
nus.ac.ir

سالروز وفات حضرت زینب (س) تسلیت باد

تسلیت

ضرت زینب کبری(س) سومین فرزند امام علی (ع) و فاطمه (س)، اولین دختر و یکی از شخصیت های بی نظیر و مؤثر در دنیای اسلام است که در واقعه کربلا حضور داشت و به سبب سختی های بسیار زندگیش ام المصائب لقب گرفت. این بانوی بزرگ، دارای شجاعت، زهد و ورع، عفاف و شهامت فوق العاده بود به طوری که امام حسین(ع) هنگام دیدار، به احترامش از جا بر می خاست.

حضرت زینب نوه گرانقدر پیامبر اکرم (ص) و دختر امیرالمومنین(ع) و حضرت فاطمه الزهرا(س) دو سال بعد از ولادت امام حسین (ع) در روز 5 جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری قمری (در محلّه بنی هاشم شهر مدینه منوّره به دنیا آمد.

این بانوی گرانقدر اسلام به سبب سختی های بسیاری چون درگذشت جدش پیامبر(ص)، بیماری و به شهادت رسیدن مادرش، شهادت پدرش امیرالمؤمنین(ع)، شهادت برادرش امام مجتبی(ع)، واقعه کربلا و به اسارت رفتن در کوفه و شام را در زندگیش گذراند و پس از تحمل آلام، محنت ها و مصائب گوناگون در سن 56 سالگی دیده از جهان فرو بستند.

طبق برخی از روایات حضرت زینب سلام الله علیها پس از ورود به مدینه، در مجالس و محافل مظالم و جنایات یزیدیان را بازگو می کردند بنابراین یزید ایشان را به شام فرستاده و در آن جا اقامت کردند و پس از چندی در همان جا از دنیا رفتند. اما قول دیگری نیز در کتاب زینب الکبری من المهد الی اللحد وجود دارد که می گوید زینب کبری سلام الله علیها به دست مزدوران حکومت اموی به صورت پنهانی به شهادت رسیده است.

در نحوه فوت یا شهادت و تاریخ وفات حضرت زینب کبری (س) اختلاف نظر وجود دارد، اما مشهور این است که آن حضرت در 15 رجب سال 62 هجری روز یکشنبه وفات کرده است. "زینب الکبری من المهد الی اللحد، ص591"